Grupper

Mød andre unge i samme situation som dig

Erfaringen fortæller os, at mange unge har glæde af at mødes og tale sammen i en mere styret ramme.

Grupper Anne Kaplan

I øjeblikket har jeg to faste gruppeforløb. Læs mere om dem her.

HOLD: OM MIG

 

Siden 2019 har jeg sammen med ungdomscoach og cand.pæd.  Trine Rølle udbudt gruppen ”Hold: Om mig” – et gruppeforløb for unge kvinder i 20´erne. Opstart af næste hold er september 2021 – dette hold er fyldt. Næste gruppeforløb med mulighed for deltagelse er august 2022. Læs nederest, hvad andre kursister har fået ud af forløbet.

På kurset vil du møde andre unge kvinder, der ligesom dig har lyst til at arbejde med at styrke selvværd og evne til at leve et for dig meningsfuldt liv.

Vi ved, at en gruppe kan noget særligt og anderledes end individuelle samtaler. Oplevelsen af at møde genkendelse hos andre unge kvinder er befriende. Vi tror ofte, at vi skal skjule det for hinanden, der er svært, men i virkeligheden er det lige præcis det, der binder os sammen som mennesker. Vi kæmper med mange af de samme ting.

Mange unge kvinder har gennem årene lært os, at det at mødes og tale i en mere styret ramme er gavnligt og tiltrængt.

I gruppen ”Hold: Om mig” vil du kunne benytte de andres erfaringer på en konstruktiv og udviklende måde, og du får mulighed for at støtte andre i det, de står med.

Vi mødes over 10 gange.  Hver 3. uge tirsdag aften fra kl. 17-20 (se datoer og praktiske informationer nedenfor)

Vi vil have fokus på følgende tematikker

 • Selvværd og identitet.
 • Grænser – at kunne sige til og fra.
 • Relationen til mig selv og andre.
 • Egenomsorg, hvordan passer jeg godt på mig selv i en verden med mange krav?
 • Mod og sårbarhed.
 • Hvor er jeg på vej hen i livet?

Vi vil arbejde med konkrete øvelser til at få ro på nervesystemet. Det kan være i form af forskellige nærværs-praksisser som meditation, afspænding og visualiseringsøvelser. Øvelserne er hjælpsomme i forhold til at skabe ro i tankemylder og ændre vores tendens til ofte at være selvkritiske og bekymrede – over mod en større evne til at være medfølende og venlige over for os selv og andre.

Den første gang vil vi byde dig velkommen, præsentere os selv og fortælle mere om, hvordan vi skal arbejde sammen. Vi vil skabe et trygt rum og et tillidsfuldt fællesskab, hvor du kan tale (eller lade være) velvidende, at du bliver forstået og rummet.

Vores håb er, at gruppen vil give dig omsorg, ro, styrke og visdom til livet og hverdagen som ung kvinde.

Eksempel på en gruppeaften

 • Kort meditation/afspænding for lige at lande og komme til stede i rummet.
 • Siden sidst-runden, hvad har I været optaget af, hvad fylder?
 • Pause med god forplejning.
 • Introduktion til aftenens tema – herefter individuelle eller gruppeøvelser i relation til tema.
 • Afrunding og opmærksomheder til næste gang.

 Praktisk information

Vi mødes følgende tirsdage fra kl. 17:00-20:00

 1. 28.september 2021
 2. 12. oktober 2021 (obs. kun 14 dage imellem pga. efterårsferie)
 3. november 2021
 4. november 2021
 5. december 2021
 6. januar 2022
 7. januar 2022
 8. februar 2022 (obs. kun 14 dage imellem pga. vinterferie)
 9. marts 2022
 10. marts 2022

Sted: Kaplan Praksis hos Psykologerne V/Sankt Hans Torv, Sankt Hans Gade 19, 1.sal, 2200 København N

Pris: 950 kr. pr. gruppegang. Vi sørger for notesbøger og god forplejning.

Tilmelding: Du sender en mail senest 1. juli 2021 til anne@kaplan-praksis.dk med teksten: Hold: Om mig. Der er 12 deltager-pladser og deltagelse sker efter først til mølle-princippet.

Du er velkommen til at kontakte Anne (3132 8200) eller Trine (3172 4825), hvis du ønsker at høre nærmere om gruppeforløbet.

Om Trine Rølle:

Trine Rølle er kandidat i pædagogik. Trine har i mange år arbejdet med unge og deres familier som vejleder, underviser og projektansvarlig for en række ungeindsatser. Trine er uddannet konfliktvejleder og ungdomscoach. Trine beskæftiger sig desuden med yoga, meditation og mindfulness, som kilder til læring, fordybelse og mental sundhed.

Om Anne Kaplan:

Anne er autoriseret psykolog og har mange års erfaring i arbejdet med unge, ungdomsproblematikker og de psykologiske udfordringer, der kan spænde ben for at leve det ønskede liv. Anne har mere end 15 års erfaring med individuel terapi, gruppeterapi og undervisning. Anne er leder af Kaplan Praksis og er en del af Psykologerne V/Sankt Hans Torv. Du kan læse mere om Anne her på hjemmesiden.

Læs nedenfor, hvad deltagere på “Hold: Om mig” har fået ud af forløbet:

“Jeg vil klart anbefale andre at gå i gruppen, da jeg synes det har været utroligt givende. Både størstedelen af emner og øvelser, da det har hjulpet mig til at stå mere ved mig selv og vide mere om hvem jeg er, men også det med at stå ved hinanden i gruppen. De andres insight har hjulpet mig helt vildt. Jeg føler at jeg er blevet meget gladere for mig selv og mere forstående for de sider jeg ikke er så glad for. Jeg er blevet mere kærlig overfor mig selv når det er hårdt, end før. Der er et fast punkt at ro og refleksion, som jeg vil savne. Jeg kender mange unge kvinder, som ikke er glade for sig selv og jeg føler virkelig at sådan en gruppe vil kunne gavne dem”.   Lene – Deltager på “Hold: Om mig”

“Jeg gik ind til det, med at skulle være i en gruppe, men en hvis skepsis på baggrund af en dårlig erfaring. Jeg fandt ud af, at jeg lærte en hel masse – primært en masse jeg ikke havde regnet med. Det blev i høj grad mere en gruppe der delte erfaringer og tricks end en frygtet “sorg”-gruppe. Det har lært mig at dele, at mærke efter, at vise og stå ved mine følelser. Jeg har fundet enormt meget sparring i de andres erfaringer og oplevelser, og samtidig følt, at mine erfaringer og inputs har gavnet andre. Jeg vil anbefale gruppen hvis man gerne vil arbejde med sig selv og er klar på at blive udfordret. Det har været hårdt, en smule angstprovokerende men meget trygt og lærerigt.” Deltager på “Hold: Om mig”

“Jeg vil anbefale at gå på holdet til andre veninder. Det har givet mig en bedre forståelse af mig selv, hvorfor jeg er som jeg er, og en accept af mig selv. Samtidig har jeg lært af andres problemer, men også rart at føle, at vi alle har oplevet noget lignende og kan relatere til hinanden. Man står ikke alene. Jeg har fundet ud af at respektere mig selv og sætte grænser. Værktøjer og konkrete ting har været brugbart. Jeg var nervøs for, mine problemer ikke var “slemme nok” i forhold til andre i gruppen. Men det er rart at alles problemer/emner bliver taget lige alvorligt og godt imod af gruppen. Det føles trygt at snakke med pigerne og åbne op. Det bliver mærkeligt når det slutter. Man har et særligt bånd til de piger som har været med”. Deltager på “Hold: Om mig”

“Jeg vil anbefale gruppen. Jeg har tidligere stiftet bekendtskab med gruppeterapi og det var en meget ubehagelig oplevelse. Jeg var derfor meget skeptisk, da jeg startede i gruppen. Men efter vi startede op, og lige så stille fandt jeg ud af, at der var plads til, at jeg OGSÅ måtte fylde, har det været guld værd. Den rummelighed og bevidning der er på ens fortællinger bidrager til, at man føler en opbakning i tiden mellem hver gruppegang. Jeg giver mig selv lov til at fylde på en anden måde end jeg tidligere gjorde – jeg giver mig selv plads og jeg får ikke dårlig samvittighed over det. Tak for muligheden og tak for jer”. Amanda – Deltager op “Hold: Om mig”.

Gruppe: Seksuelle Overgreb

 

 

En gruppe der hjælper unge, som har haft seksuelle overgreb inde på livet, videre. Fokus i gruppen er deltagernes ungdomsliv og de følger af seksuelle overgreb, I hver især præges af.

De fleste, der starter i en gruppe kan opleve, at det er svært at komme første gang. Efter et par gange er min erfaring, at de fleste begynder at sætte stor pris på gruppen – stor pris på at være samlet med andre, der på flere måder er i samme båd som en selv. Oplevelsen af at møde genkendelse hos andre unge er rar. Oplevelsen af at andre i gruppen anvender ord eller metaforer for det man selv står i eller mangler ord for, er befriende.

Gruppeforløbet går over 10 torsdage – vi mødes en gang om ugen de 3 første gange,  derefter hver 14. dag.

Fælles for alle deltagere i gruppen er, at I alle har en insider viden om det at have været udsat for én eller flere seksuelt krænkende oplevelser.

Vi kommer til at udfolde, hvad den krænkende oplevelse  har haft af  konsekvenser, og hvordan oplevelsen til tider spænder ben for at leve det liv I ønsker. I kommer til at bevidne hinandens historier og i kommer til at fortælle jeres egen. Jeres historier vil være forskellige, men de konsekvenser i lever med, vil minde om hinanden.

Gruppen kommer til at lytte til din fortælling ud fra en særlig position. Udover at have fokus på hvad netop du står i, vil gruppen have fokus på din handleevne og de færdigheder og værdier du har.  Således vil gruppen hjælpe dig med at styrke dit selvværd og identitet. Dette vil reducere den oplevelse flere kan have af, at være et passivt offer ”der ikke gjorde nok modstand eller sagde nok fra”  .

Vi vil løbende have fokus på tematikker såsom:

 1. Den tvivl, skam og skyldfølelse oplevelsen kan efterlade
 2. Frygt og angst
 3. (Mis)tillid til venner og kæresteligende relationer
 4. Vanskeligheden ved at tale ”om det” med familie og venner.
 5. Tristhed, forvirrethed og vrede
 6. Søvnforstyrrelser, mareridt og tankemylder
 7. Relationen til dig selv og din krop
 8. Udfordringer ved at få en velfungerende seksualliv.
 9. Kvindelighed, omsorg, styrke og ro
 10. …og andre temaer der hen af vejen dukker op i gruppen

Formål med gruppen

 • At reducere støj og ekkoer som oplevelsen har efterladt, så du kommer tættere på at leve det liv du ønsker.
 • At bryde tabuer og taler om det i alle oplever er svært, pinligt eller skamfuldt, så livet bliver lettere at bevæge sig i.
 • At i sammen finder en indre power og i fællesskab hjælper hinanden videre til det sted i livet i ønsker at være.

Praktisk information

 • I vil alle være underlagt af tavshedspligt i gruppen, så du kan opleve dig tryg ved at komme. Dette taler vi mere om ved første gang.
 • Det vil være vigtigt at du bestræber dig på at komme hver gang.
 • Man må ikke se eller have kontakt til hinanden privat så længe gruppen kører. Denne regel ophører efter 10.gruppegang.
 • Hver gruppegang tager 2½ time og der vil være en pause i midten hvor der serveres frugt og kage.
 • Hver gruppegang starter op med en kort siden-sidst runde.

Sted: Kaplan PRaksis hos Psykologerne v/ Sankt Hans Torv, Sankt Hans Gace 19, 1. sal, 2200 Købnehavn.

Pris: 950 kr. pr. gruppegang. Vi sørger for forplejning

Tid: 16.00-18.30

Datoer:  De 3 første gruppegange er der en uge imellem, derefter 14 dages mellemrum.

  Der er endnu ikke planlagt mødegange for næste gruppe. Skriv til mig på anne@kaplan-praksis.dk, hvis du gerne vil orienteres, når vi starter en ny gruppe.

   

   

  Samarbejdspartnere

  Basal Klinisk sexologi
  Plan b
  Tuba
  Karise Ungdomshus
  Memox
  U point
  Mandecentret
  Memox akademiet
  U point
  Memox
  Mandecentret

  Find mig her